Resepi Bebola Cornflakes Crunchy

Bebola Cornflakes Crunchy

Bahan.. 
1/2 cawan cornflakes - ramas halus (campurkan dalam bekas berisi cornflakes kasar) 
1 3/4 cawan tepung gandum
1/4 cawan tepung jagung
1/2 sudu teh baking powder
2 cawan cornflakes - ramas kasar
200g butter (suhu bilik)
3/4 cawan gula kastor
1 biji kuning telur


Cara.. 

- Gula dan butter dipukul dalam 5 minit (boleh guna whisk) dan masukkan telur.. 

- Kemudian masukkan campuran tepung dan cornflakes serta baking powder. Gaul sebati.. 

- Panaskan oven terlebih dahulu pada suhu 170°c selama 10 minit.. 

- Sapu nipis permukaan loyang dengan butter.. 

- Sudukan sedikit adunan pada loyang dan buat sampai habis.. 

- Bakar selama 15-20 minit guna api atas bawah..

- Boleh juga salutkan adunan biskut dengan cornflakes yang diramas kasar..