BISKUT SUSU
RESIPI I..
Bahan..
1 cawan tepung jagung
Susu secukupnya
Cara..
- Masukkan susu ke dalam tepung.
- Uli hingga menjadi doh yang tak melekat di tangan. Kalau doh berderai, tambah lagi susu...
- Bentukkan dan hias ikut citarasa.
- Oles sedikit butter ke atas dulang dan susun atas dulang pembakar.
- Bakar selama 16 minit psda suhu 180°c (jgn bakar sampai bawah bertukar kuning nanti biskut keras)
RESIPI II..
Bahan..
1/2 cawan buttercup
1/2 cawan susu pekat manis
400g tepung jagung
4 sb susu tepung
Cara..
- Gaul butter dan susu dengan menggunakan senduk.
- Masukkan tepung jagung dan susu tepung.
- Uli sampai jadi doh (kalau lembut tambah tepung, kalau keras tambah butter).
- Bentukkan dan hias ikut citarasa.
- Bakar 160°c-170°c api atas bawah selama 20-25 minit.
0 Comments