Resepi Biskut Susu

BISKUT SUSU


RESIPI I..


Bahan..

1 cawan tepung jagung

Susu secukupnya


Cara..

- Masukkan susu ke dalam tepung.

- Uli hingga menjadi doh yang tak  melekat di tangan. Kalau doh berderai, tambah lagi susu...

- Bentukkan dan hias ikut citarasa.

- Oles sedikit butter ke atas dulang dan susun atas dulang pembakar.

- Bakar selama 16 minit psda suhu 180°c (jgn bakar sampai bawah bertukar kuning nanti biskut keras) 


RESIPI II..


Bahan..

1/2 cawan buttercup 

1/2 cawan susu pekat manis 

400g tepung jagung

4 sb susu tepung


Cara..

- Gaul butter dan susu dengan menggunakan senduk.

- Masukkan tepung jagung dan susu tepung.

- Uli sampai jadi doh (kalau lembut tambah tepung, kalau keras tambah butter).

- Bentukkan dan hias ikut citarasa.

- Bakar 160°c-170°c api atas bawah selama 20-25 minit.

Post a Comment

0 Comments