Resepi Crunchy Florentine

Crunchy Florentine 🌰

Bahan2 :
500 gm tepung florentine 
500 gm almond slice
200 gm biji labu hijau
100 gm kuaci putih
40 gm bijan hitam
40 gm bijan putih (saya tambah)
Aluminium cup (Sz S) 

Cara2 :
✅ Bakar sekejap semua kekacang KECUALI Almond, lebih kurang 5 minit pd suhu 160C atau ikut kesesuaian oven masing2. Bakar asing2 ya.
✅ Sediakan mangkuk adunan. Campur semua bahan & gaul rata.
✅ Scoop/sudukan 1 sudu besar ( 1 Tbsp-sudu metrik) adunan ke dlm bekas cupcake. Scoop paras ngam2 sudu je jgn menggunung ya nanti kukis tebal sangat pulak. Guna aluminum foil cup lebih mudah untuk keluarkan kukis sbb dia mmg bersifat non-stick.
✅Taburkan bijan hitam sedikit sja. 
✅ Bakar pada suhu @150c -160c selama 15 min @ hingga keperangan (ikut oven masing2).
✅ Bila dah agak2 suam, boleh keluarkan kukis dr bekas dan simpan dalam bekas kedap udara.

Selamat mencuba kukis paling senang di dunia.
Campur, gaul, scoop & bakar.

 Credit : @pahkahar