Resepi Biskut Jejari Strawberry

Bahan bahan

#2cawan butter
#1cawan gula
#1cawan minyak sapi
#2biji kuning telur
#1sudu kecil perwarna pink(tak buh pn tak apa)
#1sudu kecil esen vanila
#2cawan cofnfleks(di kisar hancur)
#21/2cawan tepung gandum/secukup nya
#1cawan tepung superfine
#serbuk roti secukop nya untuk balut pada biskut yang di celup coklat tadi tu.

(Cara) 
#pukul butter n minyak sapi. n gula kemudian masuk kan telor, perwarna dan esen vanila .dah rata masuk kan cornflek dan tepung putar kejap je sebati uli rata dan boleh lah di cetak..macam dalam pic tu bakar suhu 170 selama 35 mnt.

#Tips bakar semua biskut dulu sampai habis ya.dah siap semua baru boleh salut coklat masakan perasa straw berry.dah celup teros letak kan di atas serbuk roti putih.tabur2 kan serbuk tu atas biskut yang dah di salut coklat tadi.biar kan sejuk dan keras.

#bonda kasi sekali tips nak cair kan coklat#
#masuk kan coklat dalam periuk.alas kan periuk berisi coklat dgan priuk yang berisi air.panas kan atas api,kacau2 kan nmpak coklat dah cair tambah kan sikit minyak sayur.kacau2 bagi rata.air jangan sampai masuk dalam coklat ya.... 

Kredit Resepi : norliza bonda via mahn